Hilde van Mourik

praktijkeigenaar en mondhygiënist

Ik ben geboren en opgegroeid in Vaassen. Vanaf baby af aan is het tandheelkundige vak mij met de paplepel ingegoten door mijn moeder die orthodontistassistente is. Na de opleiding Tandartsassistente ben ik hierin aan het werk gegaan bij een algemene tandartspraktijk. Al snel merkte ik dat ik graag de mensen zelf wilde behandelen in plaats van naast de tandarts aan de stoel zitten en besloot na één jaar werken en een mooie reis te beginnen aan de opleiding Mondzorgkunde. Sinds 2015 ben ik afgestudeerd paramedicus aan de opleiding Mondzorgkunde aan de Hogeschool Utrecht als Mondhygiënist. Tevens heb ik tijdens mijn studie een minor voeding gevolgd, waardoor ik mijzelf voedingsdeskundige mag noemen wat ik kan toepassen in de praktijk. Ik heb ervaring opgedaan in verschillende praktijken: grote groepspraktijken, algemene tandartspraktijken en een mondhygiënistenpraktijk.

Vanaf het begin van mijn opleiding had ik de droom om een eigen mondhygiënepraktijk te openen. Ik ben trots en blij dat ik deze droom nu waar heb kunnen maken. Een leuk weetje, mijn allereerste stageplek als tandartsassistente was bij een tandarts aan de van Riebeeckstraat te Vaassen. Het pand waar ik nu mijn eigen mondhygiënepraktijk heb mogen openen. Het cirkeltje is rond!

Mijn affiniteit ligt op het behandelen van parodontitis, maar het voorkomen van parodontitis is nog veel belangrijker. Daarom kun je natuurlijk ook bij mij terecht voor een gebitsreiniging, voor voorlichtingen en instructies maar ook voor het behandelen van kinderen. Want jong geleerd is oud gedaan.  Ook heb ik ruime ervaring met “angst ”patiënten en kan met alle eerlijkheid zeggen dat zij graag weer bij mij terugkomen.

De mond is een afspiegeling van de algehele gezondheid van het lichaam. Samen met u als mijn patiënt gaan we voor een gezonde mond. Want dit doe ik niet alleen, hier zorgen we samen voor. Ik geef u de nodige handvatten zodat u precies weet hoe u, u gebit schoon kunt houden. Ook vind ik het uiterst belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij mij, zodat u niet alleen met een frisse, stralende lach naar buiten loopt, maar dat u ook graag weer bij mij terugkomt.

Maak een afspraak

Openingstijden
Maandag 8:30 - 16:30 uur
Donderdag 8:30 - 16:30 uur
Vrijdag 8:30 - 12:00 uur

Bel direct

Mondhygiënepraktijk van Mourik
Van Riebeeckstraat 87A
8172 GT Vaassen
info@mondhygienepraktijkvanmourik.nl

Tijdens de openingstijden ben ik telefonisch bereikbaar. Tijdens de behandeling kan ik de telefoon niet aannemen. Spreek mijn voicemail in met uw naam, telefoonnummer en uw vraag dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.